Täna algab Eesti suurim haridusfestival ligi 90 töötoaga. Vaata otseülekandeid!

25.–27. oktoobrini kohtuvad ligi 1000 haridustöötajat ja -huvilist üle Eesti Tartu haridusasutustes, et jagada kogemusi ja häid praktikaid juhtimise kunstidest. Festival on inspireeritud Tartu kui Euroopa 2024. aasta kultuuripealinna teemast “Ellujäämise kunstid”.

Juba 8. korda toimuv festival on iga aastaga kogunud aina enam populaarsust. Viimastel aastatel on enamike töötubade kohad täitunud juba mõni päev peale registreerimise avamist. Tartu haridusfestivali peakorraldaja Karin Luki sõnul on populaarsed eelkõige enesejuhtimise ja vaimse tervisega seotud töötoad. “Kõige kiiremini täitusid näiteks Tauri Tallermaa õpituba “Enesejuhtimisest teiste juhtimiseni” ja Reigo Reppo töötuba “Lapse arengulugu ja depressioon”. Viimane kantakse otse üle ka sotsiaalmeedia vahendusel,” ütles ta.

Otseülekannete kohta leiab infot Tartu haridusfestivali Facebooki lehelt. Täna kantakse üle järgmised töötoad:

09.00–09.45 Muukeelne kool ja selle juhtimine. Töötoa viib läbi Hiie Asser, Tartu Annelinna Gümnaasiumi direktor ja keelekümbluse metoodika teerajaja ning selle edukas arendaja Eestis. Ühtlasi on ta Aasta Haridusjuht 2022 üleriigiline laureaat.

11.00–12.30 Lapse arengulugu ja depressioon. Töötoa viib läbi Reigo Reppo, SA Tartu Ülikooli Kliinikum psühhiaatriakliiniku arst-õppejõud ning laste ja noorukite psühhiaater.

13.00–14.30 Aruteluring “Mitmekeelne klassiruum Tartu linnas”. Töötoa viib läbi Kadri Leetmaa, Tartu Ülikooli rände- ja linnauuringute keskuse juhataja ning inimgeograafia kaasprofessor.

Haridusfestivali programmi on koostanud Tartu üldhariduskoolid ja lasteaiad. Haridusasutuste töötajad astuvad festivalil üles koolitajate rollis, ent esinema on kutsutud lektoreid ka teistest asutustest.

Lisaks pakuvad nii festivalil osalejatele kui ka linlastele meelelahutust ühised filmivaatamised, Karlova kooli koorikooli sügiskontsert ja Annelinna armastuse laulufestival.

Tartu haridusfestivali korraldab koostöös linna haridusasutustega Tartu Linnavalitsus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga